Mijn favorieten

Goed nieuws voor starters op de woningmarkt

Starters hebben het (vergeleken met starters van meer dan 20 jaar geleden) een stuk zwaarder. Vroeger kon men een hypotheek afsluiten van meer dan 100% van de woningwaarde. Ongeveer een derde maakte hier gebruik van. Hierdoor konden starters zonder eigen spaargeld destijds eenvoudiger hun eerste woning kopen.

Door een nieuwe wetgeving is het tegenwoordig niet meer mogelijk om meer dan 101% van de woningwaarde te financieren. Het ziet ernaar uit dat de maximale financiering in de toekomst nog verder naar beneden zal gaan. Dan wordt dit probleem alleen maar groter.

Vaak zijn de starters van tegenwoordig hoger opgeleid en hebben een relatief hoog inkomen. Maar toch moeten ze flink wat eigen geld meenemen voor extra kosten zoals de overdrachtsbelasting, hypotheekadvies, taxatiekosten en notariskosten. Laat staan dat ze nog geld overhouden voor het inrichten van hun huis.

Even wat cijfers voor je op een rij

Bijna 50% van de starters heeft te weinig geld om de kosten koper te betalen. Ze hebben twee keer zo vaak financiële ondersteuning nodig voor de aankoop van de eerste woning dan de generatie voor hen.

Van de starters vindt 60% de aankoop van een huis een goede belegging. Toch is voor één op de drie starters een redelijke koopwoning onbereikbaar.

Starters van nu hebben nu twee keer zo vaak hulp nodig bij de aankoop van hun eerste woning.
Ruim een derde kan hulp krijgen (bij zeven op de tien starters in de vorm van een schenking of lening van de ouders of staan de ouders garant).

Wij hebben goed nieuws, het Wij Collectief maakt een huis kopen bereikbaar.
Men hoeft niet bij de ‘happy few’ te horen om een woning te kunnen kopen.
De Wij Collectief formule is een collectieve samenwerking waarbij de koper gratis gebruik kan maken van een geselecteerde onafhankelijke hypotheekadviseur, taxateur en notaris.

Ook goed nieuws voor de verkoper

Huizen worden sneller verkocht met het Wij Collectief
Het opent letterlijk deuren voor menig starter, maar ook voor mensen die hun huis willen verkopen.
Waar een huis eerder een ‘no go’ was voor mensen zonder eigen spaargeld, is het nu bereikbaar voor veel meer mensen!

Bron: ING WoonIndex – 8 maart 2017

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring