Mijn favorieten

Strengere hypotheekregels. En nu?

Ben jij op zoek naar een huis? Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt huizenzoekers voor de strengere hypotheekregels.

Strengere hypotheekregels

Deze strengere hypotheekregels zijn een doorn in het oog voor menig starter. Dit jaar kan er nog 101% van de marktwaarde van een huis worden geleend. De regering heeft besloten dat de leennorm zakt naar 100 procent. En dan gaat het over de marktwaarde van de woning (zonder de kosten koper).

Kosten koper

Voor de kosten koper moet je rekenen op een bedrag van 5 tot 6 procent van de aanschafwaarde van je woning. Door deze strengere hypotheekregels moet je dus eigen geld hebben om een eigen woning te kopen en dat is helaas niet voor iedereen mogelijk.

Wij hebben goed nieuws

Het Wij Collectief maakt een huis kopen bereikbaar. Men hoeft niet bij de ‘happy few’ te horen, ingewikkelde constructies te bedenken of separate leningen af te sluiten om een woning te kunnen kopen zonder eigen geld.

Het Wij Collectief is een unieke en veilige alles-in-1-formule waarmee je zonder ingewikkelde constructies, taxaties, verbouwingen en/of separate leningen een woning kunt kopen zonder eigen geld (mét de Nationale Hypotheek Garantie).

Je koopt een woning tegen de marktwaarde en krijgt hiervoor gratis advies van een onafhankelijke hypotheekadviseur. Verdere kosten worden door de verkopers betaald via de vrij op naam (v.o.n.) constructie i.p.v. de kosten koper (k.k.) verkoop.

Wil je een huis kopen? Lees meer over de mogelijkheden voor kopers.

Bron: NU.nl

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring